Psihoterapie Online

Psiholog online - sedințe de terapie online, la un click distanță

psihoterapie online clinica aproape

Cauți un psiholog online? Clinica Aproape îți pune la dispoziție servicii de psihoterapie online pe care le poți accesa de oriunde

Se spune că un comportament sau o atitudine nu va ajunge să fie perceput/ă ca făcând parte din noi decât atunci când va fi repetat de un număr suficient de mare astfel încât să se transforme într-un tabiet. Psihoterapia vine în întâmpinarea noastră în cadrul procesului de cunoaștere, de schimbare și de vindecare. Fiecare dintre noi are nevoie de aliați de nădejde pentru a putea porni pe drumul schimbării. Acceptarea necondiționată, autenticitatea, congruența, conștientizarea noastră ca un întreg, toate acestea se construiesc într-o relație terapeutică. Pentru a face schimbări este important să ne vedem reflexia într-o oglindă care nu ne „deformează” în niciun fel imaginea. Doar așa putem face pași conștienți și asumați spre un sine diferit și să dăm naștere și consistență acelor lucruri pe care le dorim prezente în viețile noastre.

Atunci când psihoterapia tradițională, în cabinet, nu poate avea loc din cauza unor motive ca cele de mai jos, psihoterapia online poate fi o soluție eficientă în multe situații:

…Îți este dificil să ajungi la clinică, deoarece ai un program încărcat

…Starea de sănătate nu îți permite să te deplasezi la clinică

…Nu ai cu cine să îți lași copilul sau alți membri de familie au nevoie de tine prin preajmă

…Locuiești în alt oraș și tratezi tehnologia ca pe o oportunitate

…Locuiești în altă țară și îți dorești să faci terapie cu un specialist care vorbește aceeași limbă cu tine

…Pentru că vei avea costuri mai mici și îți salvezi timp pe care să îl oferi relației cu cei apropiați

 

Consiliere și consultații psihologice online - beneficiază de ajutor ghidat

Psihoterapia online respectă aceleași standarde de profesionalism. Ședințele de psihoterapie sunt confidențiale, datele de contact nu vor fi divulgate, iar tot ce îți trebuie ar fi:

Un laptop/ tableta/ smartphone conectat la internet

Dispozitivul ales sa aibă un microfon și webcam, în cazul în care nu sunt încorporate în acesta

Una dintre aplicatiile utilizată de catre noi să o ai instalată pe dispozitivul pe care îl vei folosi

Sa îți rezervi și aloci acel timp doar discuției cu specialistul nostru, care te va contacta la ora convenită

Să îți pregatești un spațiu în care să te simți confortabil și în siguranță

Sedințe de psihoterapie online - discută cu un psihoterapeut dedicat și primește suportul de care ai nevoie

Psihoterapie online – pentru perioadele în care terapia îți este necesară, dar te afli în imposibilitatea de a ajunge la clinică.

Întrebări frecvente despre psihoterapie online

Psihoterapia online se referă la servicii de psihoterapie asistate tehnologic – prin telefon și internet, si poate folosi diferite modalități de comunicare și conectare precum e-mail, video-conferință, Skype, Whatsapp, Zoom, site-uri sau aplicații speciale pentru psihoterapie online etc.

Se bazează pe același concept și modalități de lucru ca psihoterapia tradițională (care implică sesiuni față în față în cabinetul psihoterapeutului), doar că folosește comunicarea la distanță. Atunci când psihoterapia tradițională nu este accesibilă sau disponibilă, psihoterapia online este o alternativă la fel de eficientă, și chiar cu câteva avantaje în anumite situații. Mai mult, pentru unii oameni și în unele împrejurări, este singura variantă prin poate fi primit accesul la psihoterapie și ajutor de specialitate.

In functie de problema cu care te vei prezenta vei stabili impreuna cu specialistul care este planul terapeutic si perioada necesara obtinerii unor rezultate optime, acestea vor depinde de situatia ta specifica.

In prima ședință sunt clarificate nevoile și așteptările clientului de la terapie; după ce acestea sunt analizate în funcție de cât sunt de realiste și de măsura în care terapeutul are competențele necesare de formare (terapeuții pot avea formări diferite, anumite competențe), sunt stabilite obiectivele terapiei, numărul aproximativ de ședințe pentru început și care ar fi schimbarea pentru client care ar reflecta că nevoile sale de la terapie au fost îndeplinite. 

Ulterior primei ședințe, psihoterapia online urmează cursul psihoterapiei tradiționale, cea din cabinetul terapeutului, cu stabilirea programărilor pentru ședințele viitoare.