Psihiatrie

Psihiatru - sedințe si consultații la un click distanță

consiliere clinica aproape

Cauți un cabinet de psihiatrie în București? Clinica Aproape îți pune la dispoziție consultații de psihiatrie cu specialiști în domeniu

Contextul actual generează în fiecare dintre noi diferite emoţii, precum frică, stări de anxietate, nesiguranţă, incertitudine. Unii trăiesc pentru prima dată astfel de emoţii, iar alţii le trăiesc la o intensitate mult mai mare din cauza evenimentelor cu care ne confruntăm de peste 1 an. Orice problemă are cel puțin o soluție și viața poate fi o experiență frumoasă atunci când ești dispus să lucrezi cu tine, să te eliberezi de ceea ce te împovărează. Indiferent dacă vorbim despre o tulburare  mintală sau dificultatea de a face față problemelor zilnice, suportul de specialitate este cel care va face diferenţa.

Scopul intervenției psihiatrice este readucerea persoanei aflate în suferință psihica cât mai aproape de modul sau obișnuit de viață, așa cum era acesta înaintea apariției tulburărilor. Este foarte importantă prezentarea cât mai devreme după momentul declanșării acestora la medic pentru o evaluare și un diagnostic corect și începerea unui tratament adecvat (farmacologic și/sau psihoterapeutic).

Pentru asigurarea celei mai potrivite intervenții, în cadrul Clinica Aproape ne propunem o abordare integrata și sistemica unică, în cadrul căreia medicul psihiatru colaborează, în funcție de caz, cu psihologul clinician și cu psihoterapeutul, personalizând abordarea terapeutica în funcție de particularitățile psihologice și de structura de personalitate ale clientului nostru.

De obicei, apelezi la un cabinet de psihiatrie(enumerăm o parte dintre motive):

  • Sentimente de tristețe persistentă
  • Modificarea nivelului de energie
  • Probleme cu memoria și atenția
  • Dificultăți de concentrare, de a lua decizii
  • Sentimente de inutilitate
  • Gânduri la moarte
  • Tulburari de somn ( insomnia, hipersomnie)
  • Atacuri de panica
  • Anxietate generalizata
  • Anxietate sociala
  • Burnout
  • Probleme de alimentatie (mancatul emotional, bulimie, anorexie)
  • Tendinta spre agresivitate
  • Timiditate excesivă
  • Tulburari de dinamica sexuala
  • Tulburare de personalitate (paranoida, schizoida, schizotipala, borderline, histrionica, narcisica)
  • Reacții adverse ale medicamentelor psihiatrice
  • Răspuns nesatisfăcător la tratament
  • Întreruperea unui tratament psihiatric.

Consult psihiatric – beneficiază de o întalnire cu unul dintre psihiatrii Clinica Aproape

La ce să te aștepți de la prima ședință de psihiatrie?

Prima sedință se derulează sub forma unor întrebari puse de psihiatru pentru a cunoaște mai bine simptomele pacientului. Acesta trebuie să răspundă cât mai onest și mai detaliat posibil. De asemenea, este recomandat ca și pacientul să pună întrebări.
În cadrul acestei ședințe, vei putea afla raspunsuri la intrebari care te macina de mult timp, vei putea verifica un eventual diagnostic și e posibil să incepi un tratament pentru a ieși din acest impas. La noi primești explicații clare și complete despre cum să gestionezi cât mai bine problema cu care te confrunți.
Deși nu este obligatoriu ca pacientul să plece cu o rețetă pentru tratament medicamentos, în urma consultației, este foarte important ca acesta să fi aibă un plan clar de urmat, împreuna cu medicul psihiatru. În cazul unei medicamentații prescrise, contrar percepţiilor populare, aceasta nu “te face leguma”, nu şterge conştientizarea problemelor ci, ameliorează funcţiile cognitive, scade nivelul de anxietate, permiţând astfel pacienţilor să-şi înţeleagă şi să-şi poată exprima mai bine emoţiile, sentimentele, facilitând astfel un proces de introspecţie în psihoterapie. Tratamentul medicamentos este ajustat pe parcurs pentru a diminua cât mai mult orice efecte nedorite.

Cine NU poate beneficia de consult psihiatric:

  • Serviciile nu sunt adecvate în cazul în care viața dumneavoastră sau a altei persoane este pusă în pericol – în aceste situații apelați 112 sau mergeți la cea mai apropiată cameră de gardă;
  • Pacienţii agitaţi sau incoerenţi;
  • Persoanele cu ideaţie suicidară severă, greu de controlat;
  • Cooperare deficitară;
  • Probleme severe de dependenţă (alcool, droguri);
  • Persoanele care se afla sub influența consumului(alcool, droguri)
  • Persoanele sub 18 ani;
 

Cu ce NU te putem ajuta:

  • Nu eliberăm certificate medicale;
  • Nu eliberăm reţete pentru medicamentele cu risc de dependenţă (benzodiazepine, stimulente, opiacee, etc.);
  • Nu expediem medicamente. La noi primești explicații clare și complete despre cum să gestionezi cât mai bine problema cu care te confrunți.

Psihiatria este specialitatea medicală care se ocupă cu identificarea cauzelor, diagnosticul, prevenția și tratamentul afecțiunilor psihice.

Consultații psihiatrie - discută cu un specialist!

Psihiatrie – primul pas spre echilibrul și sănătatea ta mintala este să ceri ajutor. Nu trebuie să faci față lucrurilor pe cont propriu!

Întrebări frecvente despre psihiatrie

Diferență principala este aceea că psihiatrul are formare medicala, se ocupă în special de patologie și este abilitat să recomande tratament medicamentos. Psihologul poate avea specializări diverse și lucra în diferite domenii cum ar: transporturi, judiciar, organizațional, educațional, clinic.

Vom identifica impreuna simptomele si starea ta, investigând si analizand toate dimensiunile vieții (afectivitate, personalitate, alimentație, somn, cogniție, evenimente majore etc.), pentru a putea stabili un diagnostic complet. Ulterior, acordam timp consilierii și stabilirii unei legături între evenimentele din viața ta și apariția simptomelor psihice, în măsura în care ai deschiderea si disponibilitatea de a vorbi deschis. Vom încheia prin stabilirea împreună a unui plan de interventie.

Medicii psihiatri folosesc o gamă largă de tratamente, incluzând diverse forme de psihoterapie, medicamente şi spitalizare, în funcţie de nevoile fiecărui pacient.

In acelasi fel in care medicul de familie poate prescrie medicamente pentru pacientii cu hipertensiune arteriala sau probleme tiroidiene, psihiatrul poate prescrie o serie de medicamente care sunt eficiente impotriva bolilor mintale, cum ar fi depresia, tulburarea maniaco-depresiva, atacurile de panica, tulburarile anxioase, tulburarile obsesiv-compulsive si schizofrenia.

Psihiatrii utilizeaza medicamente atunci cand evaluarea completă a pacientului sugerează că medicaţia ar putea corecta anumite dezechilibre chimice de la nivel cerebral presupuse a fi implicate în unele tulburări mentale. Psihiatrii utilizeaza de obicei medicatia în asociere cu psihoterapia.

Tulburările mintale pot fi definite ca fiind dereglări funcționale ale creierului, produse de interacțiunea complexă dintre factori externi (stres, dificultăți familiale sau profesionale) și factori interni (istoria personala, predispoziții genetice, etc.). Semnele pot fi multiple și diferă de la o situație la alta. Printre cele mai întâlnite, sunt stările inexplicabile de teamă, tristețea inexplicabilă, pierderea capacității de a simți placere, furia, insomniile, oboseală, obsesiile, pierderile de memorie, tulburări de performanță sexuală, gânduri suicidare.

Încearcă aceste teste gratuite pentru anxietate și depresie și află daca ai nevoie de ajutorul unui specialist.