Cauti un psiholog de cuplu? Clinica Aproape iti pune la dispozitie psihologi si psihoterapeuti de cuplu cu expertiza.
Din pacate, iubirea nu vine de la sine si nici nu ni se cuvine. Iar fara aceasta rascolire profunda, fireasca si necesara, de altfel, ea devine aproape imposibila. Asta pentru ca relatia de cuplu, relatia cu celalalt, te provoaca in multe feluri. Motivul este acela ca in intimitatea cuplului ni se trezesc cele mai nebanuite si neasteptate dureri, insa tot acolo, in acel spatiu, fiecare avem sansa evolutiei. Fiindca in relatie cu cel de langa tine ai sansa sa iti vezi neputintele, limitele, durerile, nevoile neimplinite sau dorintele. Ne putem vedea cu mai multa claritate.
Dar uneori, viata in doi, casatoriti sau nu, poate ajunge la un punct de cotitura, si devine dificila, frustranta si chiar apasatoare.
Indiferent de motivele pentru care un cuplu cere ajutor, prima regula este cea a angajamentului si a implicarii reale – dorinta profunda de a face ca relatia sa functioneze.
Psihoterapia de cuplu este o solutie cu rezultate daca partenerii afectati
sunt angajati si implicati in recuperare si in lamurirea situatiei lor.
Terapia de cuplu are un singur client: relatia – cu povestea ei intima si adevarata, spusa sau nespusa la timp, cu perspectivele si incercarile ambilor parteneri. Scopul acestui proces terapeutic este acela de a sprijini “acest client” in dezvoltarea armoniosa si starea de bine, revigorand mediul in care se dezvolta si transformandu-l in unul cat mai sigur, pentru a simti si a ne simti reciproc.
Alte exemple cand un cuplu ia in considerarea terapia ar fi cand:
- Infidelitate si momente de gelozie
- O sarcina nedorita de unul dintre parteneri
- Doresc sa evite separarea sau un posibil divort
- Unul dintre parteneri nu crede si nu-si doreste o casnicie
- Diferite probleme sexuale
- Cresterea si educatia copiilor
- Adictii
- Multe schimbari care pot destabiliza echilibrul respectivului cuplu
Prin intalnirile cu psihoterapeutul nu se va raspunde intrebarii:
Cine are dreptate?
ci: Ce simti? Ce ai nevoie ca sa te simti iubit, auzit, vazut? Ce inseamna siguranta pentru tine?
Acest tip de terapie are ca scop atingerea unor obiective de cuplu şi nu a unor obiective individuale.
Specialiștii noștri:
Întrebări frecvente despre psihoterapie de cuplu
În timpul ședințelor de psihoterapie de cuplu se discută deschis despre problemele relației, se aprofundează perspectivelor ambilor parteneri și se caută soluții sănătoase.
Când unul sau ambii parteneri sunt reticenți să discute cu terapeutul detaliile personale ale problemelor lor. Adesea, sarcina revine terapeutului să determine cuplul să se deschida si sa-și dezvăluie problemele. Nu merge nici când obiectivele intervenției nu sunt clare, iar cuplul sau terapeutul nu au identificat obiective specifice ce trebuie atinse.
Terapia poate fi utilizată pentru rezolvarea problemelor, abordarea problemelor legate de creșterea copilului, abordarea conflictelor, problemele cu stresul etc., pentru a aplica abilitățile pe care le-au învățat în terapie în interacțiunile lor de zi cu zi.
Majoritatea cuplurilor capătă prin terapia cuplului o perspectivă nouă asupra tiparelor lor relaționale, o inteligență emoțională crescută și abilități necesare pentru a comunica și a rezolva probleme cu partenerii lor mult mai eficient.
Psihoterapie de cuplu - discută cu un psiholog de cuplu și primește suportul de care ai nevoie în relația ta!
Psihoterapie de cuplu – pentru siguranța și confortul relației, fără de care armonia și intimitatea fiecăruia cu sine și apoi cu celălalt nu ar fi posibile.