Nutriție

coaching clinica aproape

Stilul de viaţă sănătos reprezintă o componentă de bază a menţinerii sănătăţii, a profilaxiei eficiente a celor mai multe afecțiuni. Un element principal al stilului de viaţă este alimentaţia.
Optând pentru alimente sănătoase, asigurăm organismului combustibilul şi catalizatorii necesari proceselor vitale.

Nutriția este procesul de a folosi alimentația pentru creștere, metabolism și refacere. Etapele nutriționale sunt ingestia, digestia, absorbția, transportul, asimilarea și excreția. Dacă unul dintre aceste procese întâmpină dificultăți, ai nevoie de ghidarea unui profesionist în nutriție.
Alegerile de zi cu zi sunt importante pentru sănătatea şi starea ta de bine, atât din prezent, cât şi în anii următori. Un stil de viață echilibrat și un plan nutrițional sănătos, pe tot parcursul vieții, sprijină creșterea, dezvoltarea și îmbătrânirea normală, ajută la menținerea unei greutăți corporale sănătoase și reduce riscul de boli cronice. A cunoaşte şi a alege să fii în formă implică să adopţi rutine sănătoase şi să faci din prevenirea bolilor o prioritate.

Alimentația sănătoasă, practicarea regulată a unei activităţi fizice, a te îngriji de pasiunile și relațiile tale sociale, toate contribuie la starea ta de bine, fiind elementele esenţiale ale unui stil de viaţă sănătos.
Alimentația și sănătatea sunt cuvinte strâns legate. Sănătatea noastră depinde de ceea ce consumăm. Alimentele pe care le consumăm pot să conțină nutrienții de care corpul are nevoie în diverse proporții, fie deloc. Atât cantitatea, cât și calitatea nutrienților din alimente decid sănătatea.
Alimentația necorespunzătoare poate fi, de asemenea, cauza multor afecțiuni metabolice, prin conținutul de aditivi, conservanți și alte ingrediente care pot fi toxice sau pur și simplu nesănătoase pentru celule. Scopul principal al unei consultații de nutriție este de a te asigura că organismul tău beneficiază de toți nutrienții esențiali pentru a-ți menține corpul sănătos.

Ce primești în cadrul ședințelor de consiliere nutrițională și stil de viață sănătos?

 • cunoașterea stării de sănătate – alergii, boli și alți factori de care trebuie ținut cont în personalizarea planului și abordării tale
 • afli cum să combini alimentele pentru o digestie sănătoasă
 • afli care este hidratarea optimă în funcție de starea de sănătate, tipul de alimentație și activitatea fizică
 • afli care sunt alimentele care ameliorează starea de sănătate sau reduc din efecte adverse
 • recomandări privind întărirea imunității
 • recomandări privind modalități blânde de detoxifiere
 • îndrumări încât să te bucuri de fiecare masă și să te menții mereu în formă
 • o perspectivă pozitivă față de sănătate și starea medicală

Schimbarea începe cu o abordare realistă prin pași mărunți, siguri și constanți, astfel că vom introduce treptat, într-un ritm confortabil pentru tine, schimbările necesare unui stil de viață echilibrat. 

Nutriția este mai mult decât un plan alimentar, astfel că împreună cu un medic nutriționist vei deprinde cum să ai un comportament bazat pe moderație, atât în alimentație, cât și în întregul tău stil de viață.

Când ar trebui să apelezi la un medic specialist în nutriție?

 • Pentru prevenirea bolilor – Nutriția adecvată poate ajuta la prevenirea apariției bolilor sau a afecțiunilor degenerative.
 • Pentru gestionarea corectă a unui plan alimentar în cazul unei boli deja existente – Atunci când ești diagnosticat cu anumite afecțiuni sau boli, organismul are nevoie de cât mai mult sprijin pentru a gestiona simptomele bolii sau chiar pentru a întârzia progresul acesteia.
 • Pentru gestionarea greutății – Gestionarea corectă și eficientă a greutății necesită adesea schimbări holistice ale stilului de viață, care ar trebui, de asemenea, personalizate în funcție de greutate actuală, vârstă, metabolism.
 • Pentru un stil de viață sănătos – Un plan de nutriție bun poate crește sentimentul de bunăstare al unei persoane, precum și nivelul său de energie. Un nutriționist te poate ajuta să introduci schimbări pozitive în stilul tău de viață, ajutându-te să mânânci corect.

Suntem alături de tine pentru a pune bazele nutriției sănătoase în viața ta, prin adoptarea unui plan personalizat de consultanță nutriție.